Модул за евалуација – демонстрација на eHouse Ethernet паметни дома

Home_Automation eHouse е напредна решение за електронска дома , ја спроведува многу алгоритми , кои работат независно еден од друг .
Тестирање и дебагирање контролер однесување е многу полесно за на маса од инсталиран во зграда .
Демонстрација / евалуација Модул затоа треба да биде првата алатка , која ти овозможува да дизајн и тестирање на инсталација и конфигурација на home automation , уште во фаза на дизајн автоматизација контрола . Паметни дома демонстрација модул на eHouse4Ethernet ви овозможува да го тестирате контролори , на маса, без потреба за многу повеќе време – одзема инсталација во вашиот дом .
Примена на евалуација модул ви овозможува да го скрши митовите и претпоставките за реалниот контролори во системот блиску до целта средина .
Евалуација модул ви овозможува тестирање на сите Ethernet контролери:

 • CommManager
 • LevelManager
 • EthernetRoomManager
 • EthernetHeatManager
 • други големи – скала Ethernet – базирани контролорите на PCB во CommManager / LevelManager
 • друг медиум базирани Ethernet контролери на PCB во EthernetRoomManager

Овозможува директно поврзување на сите влезни и излезни сигнали на модулот:

 • поврзани дисплеј за излез статусот LED диоди
 • поврзани аналогни сензори
  • осветлување – phototransistor за видливата светлина
  • температура – LM335 , MCP9700 , MCP9701
 • прекинувачи поврзани со дигитални влезови
 • поврзани LED диоди за Придушувач на екранот ниво
 • IR приемник за контрола EthernetRoomManager
 • IR емитер за контрола на надворешен аудио – Видео системи

Во прилог , демо единица има приклучоци за автоматско тестирање на сите Ethernet контролери , перформанси и хардвер ресурси:

 • дигитални влезови
 • дигитални излези
 • мерење влезови – Аналогни / дигитални конвертори
 • PWM нежните
 • IR предавател
 • IR приемник

Во случај на сомневање за тоа дали контролорот е во ред , можно е да се самостојно – за тестирање на софтвер за тестирање на модул за било каква штета .
Во еден дел од евалуацијата на модулот , овозможува да се утврди дали било какви проблеми се предизвикани од автоматско

 • штета контрола
 • лошо модул за конфигурација
 • грешка или оштетувања во системот
 • оштетување на прекинувачот , Сензор , Придушување , побудувачкиот

Демонстрација и оценка на резултатите на модулот: Модул Водач eHouse паметни дома демонстрација верзија на Етернет
Демонстрација модул има неколку секции за да ги тестира контрола алгоритми , функционалност и конфигурација:

 • Секции 2 излез ” Излези ” овозможувајќи истовремено тестирање на две средни – големина контролери или една голема
 • ” ADC ” – сензори за да се оцени сите аналогни / дигитални конвертор влезови
 • ” Влезови ” – дигитални влезови
 • ” IR предавател ” – IR предавател
 • ” IR приемник ” – IR приемник
 • ” Нежните ” – PWM затемнување нормално и промени
 • ” ТЕСТ ” – контролорот себе – тест дел

Дигитален влез дел – РЕЗУЛТАТИ

Таа има инсталирано диоди поврзани едни со дигитален излез на секој контролер .
Активирање на излез ќе го осветлуваат LED поврзани со некоја специфична моќност од контролер .
Делови Hove соодветно 42 и 40 резултати овозможи тестирање на сите видови на Ethernet контролери .

Дигитален влез Секција – Влезови

Таа има инсталирано прекинувачи ” притиснете го копчето ” поврзани со секој влез (максимум 12) , shorting да ги мелат кога копчето е притиснато .
Приклучок влезови се компатибилни со стандардните ЕРМ .

Дел нежните – Нежните

Секој контролер има 3 DC PWM нежните без моќ возачот .
Излезот може директно да го контролира ЛЕР на моќ возачот пренесување изолатор на два начина:

 • Нормално – LED придушување сместен помеѓу излез (анодна) и на земјата на системот (катод)
 • Превртен (инв) – поставен помеѓу излезот на придушување LED (катод) и позитивни напон контролер 3V3 (анодна)

Во придушување користи LED диоди за осветлување ниво .

Делови IR предавател и приемник – IR

 • Инфрацрвен приемник дел вклучува инфрацрвениот сигнал приемник IC за себе – тест или контрола ЕРМ со стандардни инфрацрвени далечински управувач Сони
 • IR предавател дел вклучува инфрацрвена емитери (LED диоди кои емитуваат во инфраред) со тековната ограничување отпорници за безбедна вредност за контролорот и LED диоди . Тоа се користи за тестирање на пренос на контролните сигнали за аудио – Видео опрема од контролорот ЕРМ

Аналоген / дигитален конвертор Секција – ADC

Делот содржи сет на сензори кои можат да се префрлат аналогни влезови за сензори:

 • до 15 MCP9700 или MCP9700 сензор
 • до 14 сензори LM335 со потребните отпорници за снабдување напон (3V3) на контролорот (повлече)
 • светлосен сензор – phototransistor

Таа исто така содржи сет на ” џемпери ” можете да изберете да се поврзете со било аналоген сензор влезови за сензори на располагање LM335 и MCP970x .

Autotest контролори Секција – ТЕСТ

Овој дел вклучува сите конектори правилно поврзани (влезови , Излези) на Ethernet контролери , автоматски да проверува за контролор тестирање на софтвер натоварени .
Ова ќе овозможи сигурен провери сите хардвер да го извршите на пробни настани и прикажување на грешки .
Се користи и за автоматска дијагноза на контролорите на големи (врз основа на КО , LM) и просекот (врз основа на ЕРМ , Ehm) .
За повеќе информации за Ethernet контролери: Ethernet eHouse home automation – RoomManager
Ethernet eHouse home automation – Стан контролор
Ethernet eHouse home automation – Безбедносен систем Ролни , Гејтс , портали – контролер