Category Archives: Macedonian

Градење на управување со

Тестирање и оцена на CommManager и LevelManager контролори со демо модул на Ethernet eHouse home automation

Паметни дома демонстрација модул eHouse4Ethernet овозможува тестирање и оцена на сите контролори .
Евалуација модул е ​​интелигентна зграда eHouse носат речиси сите хардверски ресурси чуваат во една замена на производство на PCB фабрика дома . Continue reading Тестирање и оцена на CommManager и LevelManager контролори со демо модул на Ethernet eHouse home automation

Конекција и тестирање на контролорите EthernetRoomManager , EthernetHeatManager користење на грешки Модул

Ethernet eHouse – Паметни дома демонстрација модул , овозможува тестирање и оцена на сите контролори на eHouse home automation .
eHouse интелигентна зграда оценување Модул содржи сите хардверски ресурси зачувани на ПХБ заменува производство инсталација во вашиот дом . Continue reading Конекција и тестирање на контролорите EthernetRoomManager , EthernetHeatManager користење на грешки Модул

Модул за евалуација – демонстрација на eHouse Ethernet паметни дома

Home_Automation eHouse е напредна решение за електронска дома , ја спроведува многу алгоритми , кои работат независно еден од друг .
Тестирање и дебагирање контролер однесување е многу полесно за на маса од инсталиран во зграда .
Демонстрација / евалуација Модул затоа треба да биде првата алатка , која ти овозможува да дизајн и тестирање на инсталација и конфигурација на home automation , уште во фаза на дизајн автоматизација контрола . Continue reading Модул за евалуација – демонстрација на eHouse Ethernet паметни дома

OpenRemote . Org Инсталација: Дизајнер , Контролер , Кошница за eHouse home automation

Home automation eHouse – Инсталирање на конфигурирање> ; OpenRemote животната средина контрола за автоматизација на објекти и визуелизација eHouse .
Поради многу голема време – конзумирање и инсталирање на OpenRemote . Org , кои , заедно со симнување на фајлови од интернет: OpenRemote , компоненти , библиотеки , конфигурација може да потрае уште неколку дена . За олеснување на инсталација даваме конфигуриран верзија посветена за eHouse систем подготвен да се компајлира и инсталира .
Испитувањата се извршени на Windows 7 Home Premium 64b . Continue reading OpenRemote . Org Инсталација: Дизајнер , Контролер , Кошница за eHouse home automation

Инсталација OpenRemote . Org на локалниот компјутер за интеграција со eHouse home automation

Home automation eHouse (eHouse4OpenRemote софтвер) .
Интеграција OpenRemote . Org (ИЛИ) со eHouse автоматизација на зграда .
OpenRemote . Org е отворен проект (отворен извор) интегрирање на различните системи за контрола на , далечински , автоматизација , HiFi , ТВ , SAT и автоматизација на зграда .
Исто така е можно да се интегрираат OpenRemote . Org со eHouse интелигентна зграда систем . Continue reading Инсталација OpenRemote . Org на локалниот компјутер за интеграција со eHouse home automation

eHouseFor OpenRemote – софтвер со отворен код изворниот код да се интегрираат со автоматизација на зграда контролни панели . Експорт на податоци во OpenRemote . Org

Home automation може да се интегрира со OpenRemote . Org користење на овој софтвер во Јава .
Така што може да работи на било хардвер со Јава виртуелната машина спроведува . Continue reading eHouseFor OpenRemote – софтвер со отворен код изворниот код да се интегрираат со автоматизација на зграда контролни панели . Експорт на податоци во OpenRemote . Org

EHouse home automation софтвер за Windows Mobile , Windows Телефон – . NET Framework софтвер со отворен код

Паметни Насловна eHouse – Софтвер со отворен код . NET (eHouse4DotNet) .
Екранот на софтвер со отворен код за Windows Mobile , Windows Телефон (eHouse4WindowsMobile , eHouse4WindowsPhone) .
Софтвер во целост е достапна само за корисниците на eHouse систем . Continue reading EHouse home automation софтвер за Windows Mobile , Windows Телефон – . NET Framework софтвер со отворен код

eHouse4Java eHouse home automation Софтвер – Софтвер со отворен код

eHouse Home automation – Софтвер eHouse4Java е со отворен код софтвер под ГНУ лиценца за eHouse систем само корисниците .
Таа им овозможува:

 • Текст контрола
 • графичка контрола
 • графички визуелизација на статусот на системот
 • графички визуелизација на системот (автоматски за секоја соба / контролор)
 • комуникација со контролори
 • Прием и синхронизација статус на сите контролори преку протоколот TCP / IP , мрежи (LAN , WAN , Интранет , Интернет)
 • Прием и синхронизација статус на сите контролори преку UDP протокол (LAN , Интранет)
 • Собирање на статусот на сите контролори за понатамошна обработка , на пример, за целите на:
 • Визуелизација
 • Креирај Дневници
 • Направете ја вашата сопствена контрола алгоритми и посветен системи
 • Креирај комуникација сервери и портали за било каков надворешен системи
 • Интеграција со други хардвер и софтвер, како и трети – партија уреди
 • Пренесување настани за контролори над TCP / IP
 • контрола на гласот

Continue reading eHouse4Java eHouse home automation Софтвер – Софтвер со отворен код

Интеграцијата на eHouse home automation да OpenRemote . Org животната средина

OpenRemote . Org животната средина им овозможува создавање на стенд – сам контролните панели за контрола на различни системи во растителни видови Насловна Автоматика продуцент :

Врати уредувања

Ново! ;

 • Автоматизација на зграда во различни стандарди
 • Интелигентни згради во различни стандарди
 • Аудио / Видео , HiFi различни производители
 • можноста за било интеграција со Java

Continue reading Интеграцијата на eHouse home automation да OpenRemote . Org животната средина

Јава Синтезис и препознавање на гласот за дома автоматизација на системот eHouse

Home automation
eHouse може да се контролира од страна на глас користење на соодветни библиотеки за Java , и тие треба да бидат обезбедени со претходно , бидејќи тие не се достапни во стандард JDK . Continue reading Јава Синтезис и препознавање на гласот за дома автоматизација на системот eHouse

Куќа Индивидуалните визуелизација и графички контрола од eHouse систем за автоматизација – Јава

Графички визуелизација на eHouse home automation се протега на развој на животната средина за системот и создава можност за независна развој на софтвер за крајните корисници ofeHouse систем , поврзани компании и бизниси кои сакаат да придонесе поединечно програмирање во JSE (Јава) Животната средина . Continue reading Куќа Индивидуалните визуелизација и графички контрола од eHouse систем за автоматизација – Јава

Автентикација и влезете во зградата автоматизација контролори преку TCP / IP

EHouse систем за автоматизација обезбедува конекција и Далечински управувач на соби over Ethernet , WiFi , Интернет .
Прием статус на контролори можат да се добијат преку емитување UDP (без постојана врска) или со поврзување со серверот над TCP / IP .
Испраќање на контрола на командите на контролорите е можно само по TCP / IP, која има многу поголема врска сигурност и ја подобрува нејзината securit . Continue reading Автентикација и влезете во зградата автоматизација контролори преку TCP / IP

Поставување на развој на животната средина NetBeans IDE да креирате Java апликации (стандардна PC апликации , И MIDlet апликации на Андроид)

NetBeans IDE е еден од најпопуларните развојни околини , особено кај почетниците програмери .
Во еден многу едноставен и брз начин за да ги подготви за Java развој на апликации на двете редовни и мобилен компјутер наречен MIDlets и Андроид . Друг аргумент е дека тоа е сосема бесплатно со поголемиот дел од мулти – програмски екстензии – платформа за различни програмски јазици € <a € <и скрипти , која ја дава на полето за играње за аматерски и професионални развој на софтвер за контрола sterujÄ … ко Home automation eHouse . Continue reading Поставување на развој на животната средина NetBeans IDE да креирате Java апликации (стандардна PC апликации , И MIDlet апликации на Андроид)

eHouse систем за автоматизација – Андроид софтверот да добие статус на контролори преку UDP

Етернет Home automation eHouse ви овозможи да автоматски да испрати статусот broadcastu UDP (User Datagram Protocol) , кои можат да ги добиваат сите уреди во вашата LAN или WiFi и IP задоволување на состојба – Најде во локалните маска 255 . 255 . 255 . 0 , која се емитува надвор од статусот на IP адреси на контролорите 192 . 168 . 0 . x . Continue reading eHouse систем за автоматизација – Андроид софтверот да добие статус на контролори преку UDP

Обновливите извори на енергија за чување на , сончевата топлина

Повеќето обновливи извори на енергија има просечна енергетскиот биланс (просечна циклус 1 година) многу ниски или дури и блиску до нула .
Сите на обновливите извори на енергија како што се ветерот , сонцето топлина , итн . се привремени и треба да ги користите , генерално е на многу подоцна од сегашната ” хиперпродукција ” . Continue reading Обновливите извори на енергија за чување на , сончевата топлина

Употребата на зелена енергија за греење и ; Автоматска контрола

eHouse Home automation , Зграда за управување со – користење на бесплатни извори на енергија .
Оптимално користење на слободни и зелена енергија е потребен систем Контрола автоматизација што се направи најдобра употреба на извор на енергија , Таа произведува енергија кога не е потребно . Continue reading Употребата на зелена енергија за греење и ; Автоматска контрола

И вода за ладење во лето и за греење во зима, наместо на GHE и автоматизација

Home automation , Градење Менаџмент eHouse – користат и вода наместо GHE за енергија .
Земјата разменувачи на топлина имаат голем број на недостатоци дискутира во статијата ” земјата разменувач на топлина добрите и лошите страни ” .
Во некои особено земјоделските парцели и фарми може да обезбеди алтернатива која е многу поефикасна од GHE .
Во стариот дел на фарми имаат бунари ќе рбетниот дури и поевтино решение . Continue reading И вода за ладење во лето и за греење во зима, наместо на GHE и автоматизација

Земјата разменувач на топлина за обновување на енергијата

Home automation , Зграда за управување со eHouse – GHE користење на слободна енергија за обновување на почвата .
Земјата разменувач на топлина е добро – позната компонента на системот за вентилација и закрепнување .
Таа се заснова на место длабоко под земја (барем 2м) во форма на разменувач на топлина цевки со голем дијаметар (на пр 200mm) или чакал депозити . Continue reading Земјата разменувач на топлина за обновување на енергијата

Соларни системи и соларни фарми

eHouse Home automation , Зграда за управување со – употреба на соларната енергија за да се добие бесплатно греење .
Постојат многу видови на соларни колектори и многу форми на поделби и категории

 • Рамни
 • Параболични – фокусирање
 • Вакуум
 • Меркур
 • Ротари – Следење на сонцето

Производство на технологија и колектор тип влијаат на ефикасност и перформанси , изолација медиум , разлика на површината на пренос на топлина на целата површина на колекторот .
Ние ќе го направи поделба медиумите на добивањето топлина од колектор: Continue reading Соларни системи и соларни фарми

Греење фондации и рингли – избега на топлина во земјата и автоматизација

Home automation , Home automation eHouse – Греење основа од слободна енергија за намалување на топлинска енергија бегство .
Преку основа и темел плочи водење на голема количина на топлинска енергија , бидејќи на висока топлина – трансфер коефициентите на бетон .
Во прилог , тоа не е можно затоплување на основите и поддршка на дното плоча која е многу ефикасен термички мост . Continue reading Греење фондации и рингли – избега на топлина во земјата и автоматизација

Економски и еколошки дома дизајн , користење на бесплатни извори на енергија

eHouse Home automation , Зграда за управување со – Еколошки дома и obuilding дизајн .
Куќи и згради наспроти станови и станови во блок се многу поголеми за греење побарувачката на енергија за греење во зима и ладење во лето (неколку стотици проценти / по квадратен метар) .
Ова се должи на зградата , е отворена во секоја насока и повеќе изложени на неповолните временски феномени како што ветровите , мраз , висок лето инсолација , дожд , итн . . Continue reading Економски и еколошки дома дизајн , користење на бесплатни извори на енергија

Декодирање на бинарни статусот на home automation контролори – слободен изворен код

Home automation , Зграда за управување со eHouse – Декодирање на статусот на микропроцесор контролори
Home automation добиени од контролен панел поврзан на LAN или WiFi , преку UDP (User Datagram Protocol) . Continue reading Декодирање на бинарни статусот на home automation контролори – слободен изворен код

eHouse 1 – Home automation – Контролорот држави во бинарна форма

eHouse Home automation , Зграда за управување со верзија 1 – рамките на системот контролер статус Home automation .
Да се ​​создаде целосно функционална , ефикасна сопствен софтвер за контрола на панели кои имаат потреба визуелизација треба да се спроведе директна декодирање eHouse 1 возач статус во бинарна форма . Continue reading eHouse 1 – Home automation – Контролорот држави во бинарна форма

Автоматизација на зграда Ethernet eHouse – Соработка контролни панели директно со контролори над UDP

eHouse Home automation , Зграда за управување со Ethernet верзија овозможува директна комуникација со практично неограничен број на панели прикажување на моменталната состојба на Насловна Автоматика Контролери со помош на протокол UDP на LAN . Continue reading Автоматизација на зграда Ethernet eHouse – Соработка контролни панели директно со контролори над UDP

Автоматизација во зграда eHouse – Комуникација меѓу софтверски пакет и панели – Емитува контролори статус , UDP емитува

Home automation , Зграда за управување со
eHouse – повеќе начини да се дистрибуираат на возачите статус на контролниот панел . Continue reading Автоматизација во зграда eHouse – Комуникација меѓу софтверски пакет и панели – Емитува контролори статус , UDP емитува

Инсталирање на Windows 8 оперативен систем

Тестови на Windows 8 оперативен systemx – 64bit за Home automation , Зграда за управување со – .
Инсталирање на Windows 8 на старите (околу 5 години) компјутер , тоа е она што ќе се случи пред да почнете .
Ние ќе разговараме за инсталација на ” преглед порака ” за програмерите бидејќи 64bit , Од друга верзија се уште не е достапен . Првиот проблем се сретнуваме е симнување на датотеки од серверот систем на Microsoft дизајниран околу 5GB .
Преземањето на оваа датотека може да предизвика многу стрес , особено во слаба (бавен и не многу стабилен) линк на интернет и тоа може да потрае неколку дена .
Па затоа е најдобро да ги започне и одат на одмор , за да не се вознемири . Continue reading Инсталирање на Windows 8 оперативен систем

Автоматизација во зграда – Креирање на софтвер контролен панел за таблети и паметни телефони со Windows Телефон 8

eHouse Home automation , Зграда за управување со – програмирање и развој на софтвер за контрола на панели (ПДА , Smartphones , Плоча на допир , Компјутер , Таблета) , со Windows 8 оперативен систем да управуваат зграда автоматизација Continue reading Автоматизација во зграда – Креирање на софтвер контролен панел за таблети и паметни телефони со Windows Телефон 8

Насловна автоматизација eHouse – Развој на софтвер за Соба за контрола на Таб за Windows таблет – Софтвер со отворен код

Home automation eHouse – Развој на софтвер панел дискусија на изворниот код . Continue reading Насловна автоматизација eHouse – Развој на софтвер за Соба за контрола на Таб за Windows таблет – Софтвер со отворен код

Автоматизација во зграда eHouse – Развој на софтвер за контрола на Таб соби за Windows таблет

eHouse Home automation .
Дискусии на софтвер (изворен код) на Windows програмирање библиотека .
Создаде еден посветен соба контролни панели на Windows XP Tablet . . 7 Continue reading Автоматизација во зграда eHouse – Развој на софтвер за контрола на Таб соби за Windows таблет

Автоматизација на зграда eHouse – Мир за развој на софтвер Управниот панел Windows за паметни дома

Home automation eHouse – пример , создаде едноставен себе – допир контролен панел за Windows XP , Виста , Windows 7 (32 и 64bit) . Continue reading Автоматизација на зграда eHouse – Мир за развој на софтвер Управниот панел Windows за паметни дома

Home automation како создавање на свој контрола алгоритми за системот eHouse

Зграда за управување со eHouse овозможува да креирате своја сопствена шалче (апликација работи на компјутер кој eHouse систем сервер) , што го прави лесно да се создаде своја индивидуална програмски алгоритми користејќи нашиот софтвер EhouseLogAnalizer дефиниција за Делфи . Continue reading Home automation како создавање на свој контрола алгоритми за системот eHouse

Автоматизација во зграда eHouse – Креирање на Windows софтвер облоги и сопствени алгоритми

Home automation eHouse со PC софтвер ви овозможува да креирате облоги за автоматизација на објекти систем . Continue reading Автоматизација во зграда eHouse – Креирање на Windows софтвер облоги и сопствени алгоритми

Автоматизација во зграда eHouse – Анализирајќи Дневници Програмирање систем Windows изворниот код

eHouse Home automation ви овозможува да креирате текст датотеки и датотека – базирани маркери за да го сигнализира повеќе значајни систем држави , излез статусот , Јас , мерења мерење влезови , придушување нивоа .
Continue reading Автоматизација во зграда eHouse – Анализирајќи Дневници Програмирање систем Windows изворниот код

Насловна автоматизација eHouse – Декоративни осветлување контрола , надворешен осветлување со паметни дома

Home automation Ви овозможува да контролирате било светло во многу трошоци – ефикасен начин Continue reading Насловна автоматизација eHouse – Декоративни осветлување контрола , надворешен осветлување со паметни дома

eHouse Електронски дома – Еден сегмент дијаграм на децентрализираниот систем – дистрибуирани home automation

eHouse Home automation е електронски дома систем , оптимизиран за децентрализирана (дистрибуирани) инсталација . Continue reading eHouse Електронски дома – Еден сегмент дијаграм на децентрализираниот систем – дистрибуирани home automation

eHouse Електронски куќа – Автоматско Моќ куќа

eHouse Home automation е ниска – напон на системот за контрола .
Правилната напојување во електронските кола е секогаш најважен фактор за електронски уреди , и аналогни и дигитални . Continue reading eHouse Електронски куќа – Автоматско Моќ куќа